Verder reizen voor een baan

Door de aanhoudende crisis zijn werkzoekenden bereid veel verder te reizen naar het werk. 72 procent is bereid om 25 tot 50 kilometer te reizen naar het werk. Zo blijkt uit een enquête van Jobbird.com onder meer dan 525 werkzoekenden. In augustus 2012 bleek uit onderzoek van de ING nog dat Nederlanders gemiddeld maar 14 kilometer van hun werk wonen.

Van de ondervraagden is 36 procent bereid maximaal 25 kilometer te reizen en ook 36 procent heeft zelfs een reis van 50 kilometer over voor een nieuwe baan. Maar 2 procent geeft aan maximaal vijf kilometer te willen reizen en 14 procent zou zelfs 100 kilometer reizen naar een nieuwe baan.

Niet verhuizen

Ver reizen vinden de werkzoekers niet erg, maar 64 procent geeft aan niet te willen verhuizen voor een nieuwe baan. Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com: “Opvallend is dat we gemiddeld zo’n veertien kilometer van ons werk wonen, maar dat werkzoekenden bereid zijn om veel verder te reizen dan dat gemiddelde. In tijden van crisis worden we blijkbaar een stuk minder veeleisend als het gaat om reistijden.”

Tags: , , , , , Deel dit artikel