Uitbouw aan huis wordt makkelijker

De regelgeving voor het uitbouwen van de eigen woning of het plaatsen van een bijgebouw, worden vereenvoudigd. Daardoor wordt het bijvoorbeeld makkelijker om een mantelzorgwoning te creƫren bij een bestaand huis.

Ook wordt het eenvoudiger om bij leegstaande gebouwen van het bestemmingsplan af te wijken, waardoor lege kantoren bijvoorbeeld kunnen worden veranderd in tijdelijke studentenhuizen of seniorenflats. Het kabinet stemde vrijdag in met een aanpassing van de regels. Dat was voorgesteld door de ministers Melanie Schultz (Infrastructuur), Stef Blok (Wonen), Henk Kamp (Economische Zaken) en Jet Bussemaker (Onderwijs). Ze hopen hiermee problemen uit de dagelijkse praktijk op te lossen en tegemoet te komen aan wensen van gemeenten.

Doordat gemeenten sneller omgevingsvergunningen kunnen verlenen voor leegstaande panden, wordt volgens de bewindslieden circa 650.000 euro bespaard aan administratieve lasten. Burgers die een uitbouw willen plaatsen, sparen in bepaalde gevallen ook geld uit doordat ze geen vergunning meer hoeven aan te vragen.

Bron: Vastgoedmarkt

Tags: , , , Deel dit artikel