Grote belastingclaim dreigt voor dga-pensioenen

Dga’s lopen door de nieuwe pensioenwetgeving een grotere risico op een grote belastingclaim als zij hun pensioen niet op tijd op orde brengen, aldus Salarisnet.nl.

Pensioenakkoord 2014
Op basis van het pensioenakkoord 2014 waren dga’s al verplicht om hun pensioen uiterlijk 31 december 2013 aan de nieuwe voorwaarden aan te passen. Nu de wet wederom op 27 mei 2014 is gewijzigd, wordt de aftrekbaarheid na 1 januari 2015 verder beperkt.

Belastingclaim
Van Lanschot Chabot geeft aan dat dga’s op tijd actie moeten ondernemen zodat hun pensioen op 31 december 2014 overeenkomt met de nieuwe wetswijziging. Indien niet tijdig actie ondernomen wordt, dreigt voor dga’s een belastingclaim in één keer die zelfs tot 52% kan oplopen. Daarnaast dreigt ook nog een boete van 20% over hetzelfde bedrag (in totaal 72%).

Toetsing vooraf
Van Lanschot Chabot raadt dga’s aan om zelf actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat de Belastingdienst de aanpassingen in het pensioen vooraf fiscaal toetst. Veel dga’s hebben namelijk tot op heden nog niks vernomen van de Belastingdienst.

Bron: Elsevier Fiscaal

Tags: , , , , Deel dit artikel