E301 formulier aanvragen bij UWV

Toon uw arbeidsverleden in de EU aan
Raakt u werkloos? En heeft u in meerdere landen van de EU/EER gewerkt? Als u een werkloosheidsuitkering aanvraagt, dan worden al die periodes bij elkaar opgeteld. Het voordeel is dat u hierdoor eerder aan de eisen voor een werkloosheidsuitkering voldoet. U moet dan wel aantonen dat u in meerdere EU/EER- landen heeft gewerkt. Dat kan met het Formulier E301/PD U1. In elk land waar u gewerkt heeft kunt u dit formulier aanvragen bij de instelling die werkloosheidsuitkeringen betaalt. In Nederland is dat UWV.

Hoe vraagt u het formulier bij UWV aan?
Vraagt u een werkloosheidsuitkering aan in een ander land van de EU/EER en heeft u in het verleden in Nederland gewerkt? Dan kunt u uw arbeidsverleden in Nederland aantonen met Formulier E301/PD U1. Vraag het formulier aan met het formulier Aanvragen Formulier E301/PD U1. Dit kan vanaf 4 weken voor het einde van uw dienstverband. Het ingevulde aanvraagformulier kunt u mailen naar uwv.verdragen@uwv.nl.

U kunt het Formulier E301/PD U1 ook telefonisch aanvragen via UWV Telefoon Werknemers 0900 – 92 94. Bent u in het buitenland, bel dan naar +31 88 898 20 01. Houd de volgende informatie bij de hand om onze vragen te beantwoorden:
- Uw buitenlandse identiteitsnummer voor sociale zekerheid (als u uit Denemarken, Finland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje of Zweden komt);
- Uw burgerservicenummer. Dat is uw identiteitsnummer in Nederland en dat staat meestal op uw loonstrookje;
- Naam en adres van de werkgever(s)/uitzendbureau(s) waarvoor u in Nederland werkte;
- Periode(s) en aantal uren per week dat u bij deze werkgever(s)/uitzendbureau(s) heeft gewerkt.

U krijgt Formulier E301/PD U1 na ongeveer 6 tot 8 weken thuisgestuurd. Hierop staat dan hoelang u in Nederland verzekerd bent geweest.

Formulier E301/PD U1 niet verplicht
Kunt of wilt u deze formulieren niet aanvragen? Dan kunnen de werkloosheidsinstellingen de gegevens ook onderling uitwisselen. Houd u er wel rekening mee dat dit langer duurt en dat de duur en hoogte van uw werkloosheidsuitkering later bekend is.

Bron: UWV

Tags: , , , , , Deel dit artikel