120 miljoen voor werkgelegenheid bouw

De bouwsector en Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, investeren de komende twee jaar 120 miljoen euro in de arbeidsmarkt om de werkloosheid in de bouw te bestrijden. Ze hebben hiertoe een sectorplan opgesteld.

Het plan creëert geen extra werkgelegenheid, maar moet het beschikbare werk op een betere manier verdelen. Zo voorziet het in de begeleiding van werknemers naar ander werk, omscholing en het creëren van leerwerkplekken met behulp van loonkostensubsidie. De bouwsector investeert 60 miljoen euro in het plan, het kabinet neemt de andere helft voor zijn rekening.

Maandag ondertekenden de brancheorganisaties FNV Bouw, CNV Vakmensen, Bouwend Nederland en Aannemersfederatie Nederland, Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland, de Vereniging van Waterbouwers en NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers het plan. Hoewel de vakbonden het sectorplan een goede zet vinden, benadrukken zij dat er forse investeringen nodig zijn om de bouw er structureel bovenop te helpen. ‘Het op gang brengen van de bouwproductie is de enige structurele oplossing voor het huidige overschot van personeel en het tekort aan vakbekwaam personeel op de middellange termijn’, zegt Charley Ramdas, vicevoorzitter van FNV Bouw.

Bron: Vastgoedmarkt

Tags: , , , , , Deel dit artikel