Asscher wil om tafel met OnderhoudNL

Minister Asscher gaat op korte termijn in gesprek met OnderhoudNL over de wachttijd tussen reeksen van tijdelijke contracten. De werkgeversorganisatie meldt dat de minister deze toezegging heeft gedaan op 13 februari, tijdens de wetsbehandeling in de Tweede Kamer.

VVD-woordvoerder Van Nieuwenhuizen had hierom gevraagd vanwege grote zorg hoe de nieuwe wet gaat uitpakken in de onderhoudsbedrijfstak. Kortweg regelt de nieuwe wet dat na een keten van drie tijdelijke contracten er een wachttijd komt van zes maanden voordat de medewerker weer een tijdelijke contract door dezelfde werkgever kan worden aangeboden. Die wachttijd is nu drie maanden. Vanwege de seizoensgevoeligheid maken onderhoudsbedrijven voor een deel gebruik van tijdelijke contracten.

Uitzondering
De wachttijd viel tot nu toe samen met de winterperiode waarin het werkaanbod laag is. Maar een wachttijd van zes maanden valt niet met de winter te combineren. OnderhoudNL heeft meerdere malen bij de minister en de Tweede Kamer er op aangedrongen een uitzondering te maken voor de onderhoudsbedrijfstak zodat de wachttijd voor de vakkrachten drie maanden zou kunnen blijven. Asscher heeft nu toegezegd dat hij daarover op korte termijn met OnderhoudNL in gesprek gaat.

Uitstel
OnderhoudNL is blij met deze toezegging. Ook gunstig is dat een meerderheid in de Tweede Kamer gisteren besloot om de verdubbeling van de wachttijd naar zes maanden pas in te voeren per 1 juli 2015. Oorspronkelijk zou dit al per 1 juli 2014 worden ingevoerd. Dit uitstel betekent meer tijd om te werken aan een aanpassing voor de onderhoudsbedrijfstak.

Born: OnderhoudNL

Tags: , , , , Deel dit artikel